Tiszta levegőt az épületbe!

Helyzetkép

Magyarországon az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a klimatizált, vagy mesterségesen szellőztetett épületek száma.
Bevásárló központokban, kulturális és sportlétesítményekben, hotelekben, irodaházakban, üzemi épületekben stb. működnek nagyméretű légvezeték hálózatok.
A klímákhoz tartozó vezetékrendszerekben már 2-3 évi üzemelés után is különböző minőségű és mennyiségű szennyeződés, tapadék halmozódhat fel.
A klímarendszerekhez tartozó szűrőegységek cseréje nem oldja meg ennek a szennyeződésnek az eltávolítását, mint ahogy a beépített szűrők nem akadályozzák meg mikroméretű porok körforgalomban tartását és felhalmozódását a teljes rendszerben.
A szennyeződéshez kötődően a levegő vízgőztartalma által tápláltan, elszaporodhatnak különféle baktériumok, kórokozók, amelyek a mikroméretű porszemcsékkel együtt káros élettani hatásokkal járnak.
Mindezek következtében súlyosan romlik a klimatizált levegő minősége!

Manapság egyre többen feltételeznek összefüggést különböző egészségügyi panaszaik /asztma, allergia, fejfájás, légzőszervi problémák, esetleg súlyosabb megbetegedések/ és a klimatizált terekben való tartózkodásuk között, jogosan.
A rossz minőségű levegő rossz komfort érzést okoz, csökkenti a munkateljesítményt, rontja az egészségügyi mutatókat /pl. növekszik a táppénzes napok száma/.
Nagyobb mennyiségű szennyeződés már áramlási veszteségeket, ezzel energia túlfogyasztást is okozhat.
A mindenekelőtt konyhai létesítményekhez kapcsolódó elszívó vezetékek éghető tapadékot tartalmaznak, ezért tűzveszélyesek.

Van megoldás

A Termoment Intellect Kft. a dán Danduct Clean cég robotizált eszközeinek felhasználásával eljárásokat dolgozott ki különböző tisztítási feladatok elvégzésére.
Speciális feladatok elvégzésére kifejlesztette közöttük a jogilag védett, gyorsan terjedő eljárást, amely különösen alkalmas függőleges gyűjtővezetékek tisztítására.
Ezekkel a száraz tisztító eljárásokkal, illetve a tisztító robotokkal gyorsan, hatékonyan, környezetet kímélő módon, a szerkezetek minimális megbontása mellett lehet a tisztítást elvégezni.
Az eljárások provizórikusan telepített elszívás és leválasztás mellett működnek, az eredményesség videotechnikával dokumentált.

A Termoment Kft. fenti eszközökkel és technológiákkal, jelentős referenciával áll a klíma berendezéseket üzemeltetők rendelkezésére.

Keresse, ismerje meg és vegye igénybe korszerű szolgáltatásainkat!

TERMOMENT Intellect Kft.
H-3525 Miskolc, Tárkányi u. 15.
Tel.: +36 46 500-248
Fax: +36 46 500-249
E-mail: termoment@t-online.hu